Schönbornstraße 10b, 69231 Rauenberg
info@qqbau.com
06222 3902347
+49 (0)179 530 64 31
 
 
 
 
 
 
EN

Външни мазилки и замаски

QQBau > Външни мазилки и замаски

  ВЪНШНИ МАЗИЛКИ И ЗАМАСКИ

  Високото качество на боите и мазилките е от изключителна важност, тъй като са постоянно изложени на атмосферни влияния, които биха могли да ги разрушат. Ако сте решили да полагате фасадна мазилка на Вашата сграда, ще трябва да се запознаете предварително с различните видове мазилки и да изберете най-подходящата за Вашия случай.

  Потърсете ни, готови сме да Ви помогнем!

  Ето и още полезна информация за фасадните мазилки: най-общо те се делят според структурата и според химичния си състав.

  Според структурата си, фасадните мазилки биват:

  • Влачена – камъчетата в пастата са с по-голям диаметър. Размерът им определя големината на каналчето, което оставят след себе си.
  • Драскана – в нея количеството камъчета на 1 кв. см. е голямо, съотношението паста/камъчета е почти еднакво.

  Според  химичния си състав, са:

  • Силикатни – те са чувствителни на ниски и високи температури, но само при транспортиране и съхранение. Когато са положени издържат на всякакъв вид климатични условия.
  • Силиконови мазилки – отблъскват водата. Силиконовите мазилки са лесни за почистване и издържат дълго време на всякакъв вид климатични условия.
  • Акрилни – нанасят се лесно и в състава им влизат вещества, които защитават стената от появата на плесен и гъбички. Водоустойчиви са и създават здрав еластичен пласт. Не са подходящи за райони с висока влажност.
  • Минерални мазилки – могат да се транспортират и съхраняват при всякакви температури, но са доста претенциозни след нанасяне. Не са достатъчно водоустойчиви, повреждат се лесно при удар. Когато вали по фасадата с минерална мазилка остават мокри петна. Основните предимства на този тип мазилка са, че не допускат развитието на гъбички и плесени и са на ниска цена.
  • Мозаечни мазилки – те рядко се използват за цялата фасада. Често се налагат по цокъл, арка, колона или за да подчертаят определени архитектурни елементи.

  Замазки

  Замазката е строителна част, която се полага върху носещата основа или върху междинен разделителен или изолиращ слой. Тя се използва като под или се покрива с настилка. Замаската е много важна за постигане на висок жилищен комфорт. Тя е идеалната подова система – намалява шума и има топлоизолационен ефект. Затова трябва да се обърне голямо внимание на замазката, на нейното качество и на техниката за нейното полагане и обработване.

  Проекти