Schönbornstraße 10b, 69231 Rauenberg
info@qqbau.com
06222 3902347
+49 (0)179 530 64 31
 
 
 
 
 
 
EN

Вътрешни мазилки и замаски

QQBau > Вътрешни мазилки и замаски

  ВЪТРЕШНИ МАЗИЛКИ И ЗАМАСКИ

  Шпакловане

   

  Шпакловката е много важна част от довършителните строително-ремонтни дейности, тъй като тя е последното финишно покритие върху обработената повърхност, преди полагане на боята. Шпакловката има за цел да изравни и най-малките неравности по стените. Напредването на технологиите доведе до революция по отношение на смесите за шпакловане. Шпакловат се стените предимно във вътрешни, сухи и затворени помещения, които не са подложени на външни атмосферни влияния.

  Видове шпакловки

   

  Шпакловката представлява суха смес от водоразтворими или готови за употреба пастообразни вещества. Има два вида шпакловки – изравняваща и финишна (фина). За предварително изправяне на повърхности и запълване на по-големи пукнатини се използва изравняваща шпакловка, а за създаване на гладка и добре изправена основа се полага фината шпакловка.

  Гипсовата мазилка покрива всички изисквания за здравина и издръжливост. За крайното оформление на стени и тавани може да се използва гипсова мазилка. Тя увеличава свързващата способност с основата и премахва наличието на по-големи неравности по повърхността. Гипсовата мазилка подсигурява уютна атмосфера, както и здравословен и благоприятен климат в помещенията, тъй като има свойствата да приема температурата на околната среда.

  Фината шпакловка се полага върху вече измазани стени и тавани в закрити и сухи помещения. Тя може да се нанася ръчно или машинно. Шпакловката има за цел да изравни стените и да премахне всички повърхностни дефекти, които могат да бъдат видими след боядисване. След полагане на тънък слой от шпакловката, след като изсъхне, повърхността се шлайфа с фина шкурка, за да се получи гладка основа.

  Шпакловане на гипсокартон

   

  Когато се стремите да създадете завършен интериор в съвършен стил, шпакловането на гипсокартон е от съществено значение. Фугоуплътнителят се използва за фугирането и шпакловането на гипскартона. Готовите смеси за шпакловане са за предпочитане, тъй като сместа се нанася и се шкури изключително лесно. Последният етап е шлайфането. За да създадем един завършен вид на помещението трябва да изгладим повърхностите на стените и тавана. Шлайфането представлява прецизно и старателно шкурене на повърхностите, с цел изглаждане и отстраняване на съществуващи неравности.

  Проекти