Schönbornstraße 10b, 69231 Rauenberg
info@qqbau.com
06222 3902347
+49 (0)179 530 64 31
 
 
 
 
 
 
EN

Ремонт на подови настилки

QQBau > Ремонт на подови настилки

  Ремонт на подови настилки

  Подовата настилка е една изключително важна част от цялостното обзавеждане на помещението. Тя е сериозна предпоставка за това, дали ще се чувствате комфортно и уютно в дома си и дали под краката Ви няма да е студено и неприятно.

  Съществува голямо разнообразие от подови настилки и поради това може да срещнем затруднение в избора си. Според индивидуалните желания и съобразно характеристиките на помещението, може да се направи избор между фаянс, теракот, гранитогрес, камък, мрамор, гранит или друг вид материал.

  Ангажиментът да положим настилката, така че да задоволим и най-претенциозния вкус, е наш, защото познаваме тайните на качествената настила.

  Ще издадем малка част от тях, а именно: от съществено значение за качественото и трайно полагане на една настилка е предварителният оглед на помещението, където ще се полага тя. Към различните помещения се подхожда индивидуално, като при необходимост се прави обезпрашаване, грундиране, циментова замаска или хидроизолация.

  Ето няколко възможни избора за настилка:

  • Естествен паркет – класическият избор за подова настилка.

  Паркетът е традиционната настилка от дърво. Бук, дъб, орех, иглолистна дървесина, череша – това са най-често срещаните дървесини от които се изработва класическия паркет. За да бъде Вашият паркет по-стабилен препоръчваме да бъде трислоен.

  • Ламинат – популярният избор за настилка.

  В днешно време ламинатът е предпочитан, поради голямото разнообразие на шарки, наподобяващи различни видове естествена дървесина, както и поради лесното му поддържане.

  Фаянс, Гранитогрес, Теракот са следващите възможности, които може да изберете за подовата си настилка.

  • Фаянс – много често използван. Поради това, че не е много здрав материал, не го препоръчваме за поставяне на пода, но за стена е идеален.
  • Теракота – теракотните плочки са много здрави и са удачен избор за подова настилка. Материалът от който са направени тези плочки отделя по-бавно топлината. Това е голямо предимство за пода във всички помещения.
  • Гранитогрес – той е най-устойчивият материал за настилки. Подходящ е за външни настилки и облицоване на фасади. Гранитогресът е с изключителна здравина и затова го препоръчваме за кухни, бани, и помещения, в които има голяма вероятност да паднат тежки предмети. Подът от гранитогрес няма да се повреди, ако след горещата вода попадне ледено студена или обратното.

  Проекти