Schönbornstraße 10b, 69231 Rauenberg
info@qqbau.com
06222 3902347
+49 (0)179 530 64 31
 
 
 
 
 
 
EN

Шпакловки и Боя

QQBau > Шпакловки и Боя

  Шпакловки и Боя

  За да бъдат идеално гладки и геометрично прави, стените и таваните е нужно да бъдат шпакловани. Според състава си, шпакловките могат да се използват в сухи или влажни помещения. Ако желаете стените и тавана да бъдат гладки, прави и боядисани е наложително те първо да бъдат шпакловани. Върху шпакловани стени освен боя може да изберете да бъдат поставени тапети, поради което връзката между гладката повърхност и лепилото трябва да е много здрава. Боята попива по-бързо върху гладка повърхност, нанася се бързо и лесно, и количеството, необходимо за боядисване на шпакловани повърхности, е по-малко от това, положено върху грапави повърхности.

  Видове шпакловки

  Шпакловките са сухи смеси разреждащи се във вода или готови за използване пастообразни вещества. Има два вида шпакловки – изравняващи и фини. Изравняващите се използват за грапави повърхности, както и за запълване на пукнатини и дупки. Най-често, сухите шпакловки са на база гипс или цимент, модифицирани с полимери и различни химически добавки. При много криви повърхности е по-удачно да се положи гипсова шпакловка. За постигане на максимално качество, след полагане на гипсова шпакловка се прави фина шпакловка. Полагането на фина шпакловка се извършва с готови пастообразни смеси. Нанася се ръчно или с машина за безвъздушно боядисване, след което се изглажда с подходящи за целта инструменти. След като стените и тавана изсъхнат, повърхностите се шлайфат. Крайният резултат е перфектно гладка повърхност, готова за грундиране и боядисване.

  Ние от QQBAU предлагаме машинно полагане и шлайфане на шпакловка. Освен шпакловане, предлагаме и качествено машинно боядисване. Работим с всички видове бои и ремонтираме всякакъв тип жилищни, търговски и индустриални сгради. В много случаи, например при труднодостъпни места, машинното боядисване е единственото решение.

  Какво представлява машинното боядисване?

  Машинното боядисване представлява безвъздушно нанасяне на боя, посредством бутални или мембранни вакуумни помпи и пистолет за боядисване. Боята се изтласква с високо налягане през дюза с малък отвор, разположена в предната част на пистолета. Различните видове и размери дюзи позволяват контролирането на потока на материала и ширината на ветрилото. Машинното нанасяне на боя има много предимства, като изключителна бързина на боядисване и безрелефен финишен ефект.

  Проекти